LETAK LINK KAMU KAT BAWAH NI, NANTI KAMI LAWAT KAMU BALIK YE..TQ

kalau kamu dah follow, sila tinggalkan jejak kamu di s/box ye supaya senang nak follow balik

28 September 2010

lagi lagi bahana FACEBOOK

*PERHATIAN!!! INI ADALAH ENTRY YANG PENUH DENGAN RASA MARAH!!!! *

ok, stret to the point. sejak kebelakangan ni kita selalu je dengar kes2 yang berpunca dari laman sosial yang tengah hot masa kini iaitu FACEBOOK. kes menghina islam oleh salleh gregor, katy lim, budak yang hina arwah din beramboi dan macam2 lagi lah. dan paling latest ada yang tubuhkan page anti ariel peterpan.

tapi kes kali ni bukan pasal menghina islam atau sesiapa pun. ini terjadi kat aku sendiri. masa aku buka page fb aku ada la sorang minah ni komen kat status fb aku yg semalam. kalau komen biasa2 je aku tak kisah tapi komen dia memang membuatkan darah aku mendidih. mungkin korang tak paham apa yg dia komen ni sebab dia komen dalam bahasa melayu sarawak. tapi aku rasa mostly korang akan paham juga sebab word yang dia pakai senang nak paham. tapi kalau korang still tak paham gak boleh tanya nanti ye.


sila klik untuk besarkan gambar untuk paparan lebih jelas

nama minah ni sarah abigail. gambar kat profile dia....cun woooo wa cakap luuu.. kalau lelaki memang terliur ni tengok. siap dedah separuh breast dia.pasni kompom korang cepat2 search minah ni kat fb kan.hahahaha... itu aku tak kisah.. dari apa yang aku tengok kat wall minah ni dia mengaku diri dia homoseksual.

itu pun aku tak kisah. yang aku kisah bila dia komen benda macam tu kat status aku!!! geram niiii!!! aku pun bagi la sedas dua kat dia. walaupun aku tahu benda tu tak memberi kesan kat dia. lantak la. bukan tu aje, aku tengok kat wall org lain pon dia komen lebih kurang macam tu juga.

tapi tiba2 aku tersedar.. serendah2 akhlak seseorang perempuan itu pun, takkan dia nak expose kat public macam tu je. aku tahu ni msti ada udang di sebalik mi goreng ni.. rata2 member fb cakap account minah ni palsu. ada orang gunakan gambar dia dan nama dia. ye ke? mungkin juga. sebelum ni pun ada kes yang sama kan.

kalau betul la akaun fb minah tu fake, apakah tujuan orang tersebut?? lagipun banyak sangat gambar minah ni dlm album fb dia ni. dah la semua seksi2. kawan aku bagi andaian, owner fb tu adalah lelaki sebab dia layan perempuan je.. kalau lelaki dia layan dingin. heh.. nama pun dah homoseksual kannnnn???

lagi kwn aku buat andaian lelaki ni ex-bf dia kot. maybe pompoan ni curang ke apa, tu yang dia nak balas dendam. ye la, selalunya kalau kita bercintan cintun ni, henpon semua kompom penuh ngan gmbar pasangan masing2 kan. tapi kalau betul la andaian kwn aku tu..aku tak heran. sebab tengok dari gambar pun dah tau minah ni spesis macam mana.

tengokkkkk... kan dah buat dosa dah aku kutuk dia. huh!! tapi aku tak block minah tu dari fb aku. kenapa??? faham2 la ya.ehehehe.. tapi aku bukan jenis yang suka cari gaduh. tapi kalau dia start dulu, takkan aku nak dok diam je. aku pun ada limit gak.

ok lah, korang cepat2 la search minah ni kat fb ye.hahahaha.. takyah nak sorok2. nasib baik aku dah kasi private aku punya gambar. dan aku tak add orang sebarangan kat fb. kalau korang add aku tu, kasi tau la korang dari blog ye. kang tak pasal2 aku tak accept korang meroyan pula.hahaha.

*masih marah mode*


6 comments:

Tomato Gurl's Life said...

jangan hot2 yunk..nati cepat tua,..rasa cam betul jgk ade yg menyamar..tp wallahualam :)

izee said...

saba jayne sabar..tp mmg geram kan..sk2 ati dia jer.xsk block je dia.cool babehh

Aretikz said...

uish.. nang fake acc nya tok.. mok cri glamer kan.. bek di klaka benda bepekdah.. ato polah fb make drinya jak.. hoho.. silap2.. nya jeles dgn sidak dlm gmbr profilenya kali.. hehe..

Semoga bhsa srwk ku x hncur.. hehe..

jayne said...

cik tom : tu la.. mcm2 perangai manusia sekarang ni

izee : saja je taknak blok. hahaha..

aretikz : nya lah. kali juak. apa glamer yang nya carik pn kamek x tauk juak eh. apa ndak ka yang mok dijeles nya ya? hahaha.. x la hancur bhsa ktk ya. ok jak. :P

ros said...

slmt mlm..k ros singgah..

Gen Fujita said...

hmmm tu lah antara masalah yang akan timbul kalau add orang yang tak kenal, sedangkan yang kenal pun ada yang buat masalah, apa lagi yang tak kenal