LETAK LINK KAMU KAT BAWAH NI, NANTI KAMI LAWAT KAMU BALIK YE..TQ

kalau kamu dah follow, sila tinggalkan jejak kamu di s/box ye supaya senang nak follow balik

19 December 2010

WAJAH BARU SI GADIS KONTOT!

semalam aku ada cakap kan yang aku pegi buat rambut. bukan buat rambut palsu tauuu!!! untuk pengetahuan korang seumur hidup aku tak pernah luruskan rambut. sejak aku lahir melihat dunia memang rambut aku curl je. so aku dah decide nak luruskan rambut aku.

before buat aku pernah la pergi survey harga untuk luruskan rambut ni kat 2 3 buah salun ni kan. ada yang rm150, ada yang lebih lagi.. ikut panjang rambut uols. and ikut jenis ubat jugak. kalo nak tahan lama, kena la pakai ubat special sikit kan. so harga tinggi lagi la. then ada satu salun ni, my dad selalu pegi. dia selalu cuci rambut, potong rambut dan warnakan rambut kat sana. salun ni milik kawan sekampung dia. chinese tapi teror cakap iban walaupun pelat sedikit. hari tu my dad memang dah ushar harga kat sana. ada promosi untuk krismas, so murah sikit. tak sampai rm100 pon.


so aku semangat la nak luruskan rambut ni kan. sampai je kat salun tu, nasib baik takde customer. aku sorang je. hoho.. hebat! hebat! untuk kompomkan lagi harga, my dad tanya lagi kawan dia tu. kawan dia tanya aku pulak, nak straighten or rebonding? sebab ada promosi juga. aku tanya harga rebonding, dia cakap rm**!! aku macam WOW!!! murah lagi teruja! tambah2 lagi memang guna ubat terbaik dari ladang. so aku setuju.



masa amoi tu buat rambut aku, aku sempat la tanya tauke tu kenapa harga murah sangat. dia jawab sebab nak habiskan stok tahun ni. so tak heran la why harga murah walaupun rambut aku panjang uols. dalam 2 3 jam macam tu, rambut dah siap!!!! so happy3!!!!! tapi nak tanya juga pendapat uols ni, ok ke rambut aku lurus nehhh?? hehehe.. sila jawap dengan jujur yekkk.. pelishhhhhh.....



kalau cantik jangan dipuji, kalau hodoh jangan dikeji ^^

8 comments:

Luna said...

baiklah! mgkn rambut baru itu... :P

FiZ said...

wah....murah eh...kurg dr rm100....


xtaula nk kata ok ke x ur new hair with ur face..hehe

jayne said...

@Luna : mgkn bila nanti ke? haha.. ^^

jayne said...

@FiZ : mmg murah giler.. lor, adakah mgkn kerana wajah jen bulat sangat? kuikuikui~~ sbb tu u tak tau nak ckp apa ek.. :P

zuhanismohamed said...

mrh tu..bestnya..hee..cantik ur new hair :)
ari tu rebonding tp dah xstraight skg..
nak rebonding balik lah..he he

jayne said...

@zuhanismohamed : mekasih ^^ rebonding jgn tak rebonding. memula nak streten je tp amoi tu ckp kalo streten tak tahan lama berbanding rebonding. ye ke? huhu..

zuhanismohamed said...

btl2..amoi tmpt sy dulu pun ckp benda yg sama..tp tak tahu lah pulak btl ke tak..haha

jayne said...

@zuhanismohamed : hehe.. tu la. myb btul kot. lol..