LETAK LINK KAMU KAT BAWAH NI, NANTI KAMI LAWAT KAMU BALIK YE..TQ

kalau kamu dah follow, sila tinggalkan jejak kamu di s/box ye supaya senang nak follow balik

24 December 2010

dia buat lagiiiiiii!!!!!!!!


hari tu kan aku jenjalan kat blog milik ayie. baca satu entry ni, tentang spam sms yang suruh org fowed2 sms ke 16 juta orang tu. aku kan memang sakit hati sgt kalo orang spam2 sms ni. atau org panggil chain msg. kalau zaman dulu2 orang pakai surat semua, now dah canggih sikit. nama pon zaman IT kan. dorang fowed2 emel, sms..paling best spam inbox pesbuk. wat the fisshhhhh????!!

tahun 2008 kalau tak silap aku, negara pernah digemparkan dengan panggilan maut no berwarna merah yang kononnya ada beberapa pengamal ilmu hitam sedang menguji power diorang. sesapa yang jawab panggilan nombor merah tu, maut la jawabnya. konon lagi ada beberapa orang yang mati disebabkan menjawab panggilan tersebut. tak tahu la betol atau tak. tapi memang takut la kan. tambah2 lagi masa tu aku kat miri, dok asrama. orang kata tak boleh letak hp dekat ngan kepala waktu tido, takot mati. lol... mati sebab hp tuh bukan sebab sihir tu la ngekkkk... omputih cakap radiation. ye ke? hehehe... sila betulkan kalau aku silap yekkk..

bila orang dah cakap macam tu, kecoh la satu asrama, satu institut kann.. aku malam2 b4 tido akan off hp then campak masuk dalam tong sampah loker! gile takot kauuuu!!! then tak lama lepas tu, dengar cite kes tu dah setel dah. tp aku ingat2 lupa plak ending kes ni. ada sesapa boleh share? aku mls nak godek gugel la uols.... hehehe..

ingatkan benda ni dah setel la kan. sebab pengirim sebenar sms ini dah ditangkap dan dia dah mengaku yang sms itu cuma gurauan semata-mata. LOL! tetiba lak beberapa hari yang lepas my dad suruh aku baca satu sms kiriman kawan dia kat hp dia. sms tu berbunyi begini :

Jgn terima tlfon dr nmr 085247384358, 085247523258, 085247649263, 085246037743, 085247589491, 085247052749, 085246035830. Itu no brwarna merah, nomor tu muncul lagi. aws jgn d angkat krna terjadi d bandung 5 org sudh jd mangsa. tolong sbrkan sms ni ke 15 tmnmu. krna no ni sdng mencri timbal. jk tdk d sbrkn, mk ibumu sbgai pngantiny. cpt sblm jm 12 mlm (NYATA)

nahhhh.... kata dah setel semua. tapi ada lagi sms macam ni. wadehek???? siapa lagi yang masih nak meneruskan gurauan ini??? motif????? anyone??



*pics credit to GOOGLE!

3 comments:

RazFiRa said...

hahahaa sampai campak dlalam tong sampah. ganas tuhh..


kot2 terlupa naya jek kene buang dgn makcik cleaner.hehehe

jayne said...

@RazFiRa : haha.. tu la pasal tak jd nak cmpak dlm tong sampah. kalau tak mau nanges 7 hari 7 mlm neh..hahah :P

shazmonaz said...

salam persinggahan