LETAK LINK KAMU KAT BAWAH NI, NANTI KAMI LAWAT KAMU BALIK YE..TQ

kalau kamu dah follow, sila tinggalkan jejak kamu di s/box ye supaya senang nak follow balik

30 November 2010

biar gula bercerita

aku taknak cerita banyak. dalam entry aku yang lepas ada sedikit info pasal penyakit kencing manis. kat entry kali ni aku nak kongsi tentang makanan2 dalam kehidupan seharian kita dan jumlah kandungan dalam makanan tersebut. gambar2 ni aku dapat dari bapak aku. jom cekidaut!

for info, satu cube gula bersamaan satu sudu kecil gula. now korang nilai la sendiri. ingat sebelum kena!





































bila dah tengok gambar2 ni semua, aku terfikir.. buah epal pun tinggi kandungan gula. betul ke? bukan ada pepatah english " an apple a day keep the doctor away".. hurm... kalau korang rasa ada yang salah dalam info2 ni, tolong betulkan ek. babai!

2 comments:

FareedSairi said...

hmmm...mungkin bukan salah, jenis gula dalam air minuman tak sama dengan gula dalam buah.

ChiKeDees said...

bukan kita disaran makan banyak buah ke...nice info